Wat moet je niet vergeten mee te nemen als je naar de sportschool gaat?

Als je voor het eerst naar de sportschool gaat en hier nog nooit bent geweest dan kan dit best wel spannend zijn. Vaak weet je ook nog niet goed wat je mee moet nemen. Je doet er goed aan om altijd even de huisregels door te lezen van de sportschool zelf.

Untitled design - 2022-10-22T172851.160

Sportkleding voor vrouwen

Je moet kleding dragen waar jij je prettig in voelt. In de sportschool komen veel kledingstukken voorbij. Je doet er goed aan om altijd even de dresscode van jouw sportschool door te lezen want soms wordt bepaalde sportkleding voor vrouwen niet geaccepteerd. Tennis of hockey rokjes. De meeste vrouwen sporten meestal in een sportlegging, topje en een sportbeha. Vrijetijdskleding wordt niet geaccepteerd. In deze kleding kan je, je zweet niet goed afvoeren.

Sportkleding voor mannen

Mannen kunnen vaak alle sportkleding wel aantrekken naar de sportschool. Wat niet geaccepteerd wordt is een bloot bovenlijf. Dit valt onder onhygiënisch. Mannen dragen vaak een sportshirt of tanktops en dan samen met een joggingbroek.

Schone sportschoenen

In een sportschool draag je schone sportschoenen. Schoenen die je dus niet buiten de sportschool draagt. Je mag niet op blote voeten sporten. Voor krachtsporters wordt aangeraden om schoenen te kopen die extra steun bieden aan de enkels. In sommige sportscholen mag je geen donkere zolen dragen.

Een handdoek

Een handdoek is verplicht in de sportschool. Deze leg je over een sporttoestel heen of je kan er het toestel mee schoonmaken nadat je klaar bent. Zo hoeft een ander niet in jouw zweet te zitten. De meeste sportscholen hebben spuitflesjes met een desinfecterende middel, hiermee kan je het apparaat na afloop ook snel even schoonmaken.

Bidon en pasje

Een bidon is wel fijn om bij je te hebben. Deze kan je tussendoor vullen met water. Je verliest veel vocht door het sporten en dit kan je zo weer aanvullen. Vergeet ook niet je lidmaatschapspasje, want zonder kom je vaak de sportschool niet binnen.

Overige spullen

Het kan fijn zijn om oordopjes mee te nemen. Sommige cardio apparaten beschikken over een tv-scherm en dan kan je met de oordopjes het geluid ook horen. Je telefoon kan je gebruiken om wat muziek te luisteren. Na de training is wat deodorant wel verfrissend en misschien iets om te eten naar je training. Je kan het beste kiezen voor een goede maaltijd met koolhydraten en eiwit. Een schaaltje kwark (wel mager) met fruit en wat kaneel is goed na een training.