Gezond sporten, hoe pak je het aan?

Een mens heeft dagelijks 30 minuten beweging nodig. Vaak denken mensen dat ze die beweging wel krijgen, maar vooral mensen met een zittend beroep zullen hier toch bewust op moeten gaan letten.

Lichaam gezond houden

Je lichaam moet dagelijks uitgedaagd worden om hem gezond te houden. Je ademhaling en hartslag moeten goed omhooggaan, dan weet je dat je dat je goed bezig bent. Stel dat je een zittend beroep hebt en een half uurtje wandelt op een dag en verder de hele dag weer zittend doorbrengt dan werkt het nog niet. Het is beter om elk uur even op te staan en wat te lopen.

Gezond bewegen

Gezond bewegen kan je op verschillende manieren doen. Je kan wat vaker de trap nemen. Je kan een bushalte eerder uitstappen. Je kan regelmatig strekoefeningen doen. Als je hier een gewoonte van gaat maken, dan leer je het jezelf aan. Als je veel beweegt zit je ook lekkerder in je lichaam. Bewegen hou je gezond, geeft je meer kracht en je krijgt ook meer longcapaciteit.

Gezond sporten

De juiste voeding is erg belangrijk tijdens het gezond sporten. Er zijn mensen die sporten met een lege maag. Dit is helemaal niet gezond. Zodra je bloedsuikerspiegel te laag wordt, kan je al snel duizelig raken. Je kan beter voor het sporten wat kleins eten met veel koolhydraten zoals een banaan of een plakje ontbijtkoek.

Eten na het sporten

Na het sporten doe je er goed aan om 20 tot 40 gram eiwit binnen te krijgen. Als je niet eet na het sporten krijgen je spieren ook geen bouwstoffen. Je lichaam zal dan beginnen met spierweefsel af te breken en dat zorgt er weer voor dat je stofwisseling ook trager gaat werken. Je zult dan minder calorieën verbranden. Het advies is binnen 2 uur na het sporten dus wat te gaan eten.