Als oudere toch fit blijven. Hoe doe je dat?

Een gezonde levensstijl is extra belangrijk als je op leeftijd begint te raken. Je hoopt zo lang mogelijk fit te blijven zodat je zonder belemmeringen van het leven kan genieten. Het leven blijft daardoor een stuk leuker en je zit zelf ook beter in je vel.

Gezonde voeding

Gezonde voeding is erg belangrijk om fit te blijven. Je moet ervoor zorgen dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Als je op leeftijd bent, heb je een grotere kans op overgewicht en dat moet je juist vermijden. Begin de dag met een goed ontbijt. Er is een onderzoek geweest dat mensen die geen ontbijt nuttigden een vergrote kans van 450 procent op overgewicht hadden.

Als je goed ontbijt, krijg je energie en een vol gevoel. Je zult dan ook minder snel zin in tussendoortjes krijgen. Eieren zitten vol voedingsstoffen die het risico op hartproblemen helpt te verlagen. Eieren zijn dus erg geschikt voor oudere mensen.

Voldoende drinken

Vocht is heel belangrijk. Als je wat ouder wordt kan het zijn dat je minder last krijgt van een dorstgevoel. Toch moet je ervoor zorgen dat je voldoende drinkt. Dit kan je doen door op vaste tijden een glas drinken of water in te nemen.

Sporten om fit te blijven

De beste manier om fit te blijven op oudere leeftijd is sporten. Je hoeft niet per se naar een sportschool een half uurtje wandelen is ook goed. Fietsen is ook goed.

Hersenen trainen

Niet alleen je lichaam kan je trainen, maar dit geldt ook voor je hersenen. Ook op oudere leeftijd wil je scherp en alert blijven. Je kan je hersenen trainen met puzzels, een quiz of door een boek te lezen.

Evenwicht trainen

Als je ouder wordt, word het evenwicht vaak wat minder. Het komt dan ook geregeld voor dat oudere mensen vallen. Je kan je evenwicht trainen met verschillende oefeningen, maar je kan dit ook doen door wat extra te bewegen. Ook door te dansen leer je, je evenwicht goed te gebruiken en je balans te houden.