Flanders International Team Challenge 2021

Elien Van Deynse   ‐  Maandag 24 mei 2021

Vierde editie FIT-Challenge in België

Op 26 en 27 juni gaat voor de vierde keer in België de Flanders International Team Challenge door. De beste teams toestelturnen meisjes zakken naar aanleiding van de Olympische Spelen in juli af naar België om er het beste van zichzelf te geven.

Elke twee jaar vindt in de Topsporthal te Gent de Flanders International Team Challenge plaats. Een internationale competitie van hoog niveau waar de Europese landen telkens sterk vertegenwoordig zijn. In 2019 won het Belgische meisjesteam de teamcompetitie. 

Met de Olympische Spelen in het vooruitzicht zullen er ongetwijfeld heel wat oefeningen van hoogstaand niveau getoond worden door de gymnasten.

Naast het teamklassement wordt er ook een allroundklassement opgemaakt en staan er dit jaar ook toestelfinales op het programma. Zowel seniores als juniores gymnasten zullen er in actie komen. Het concrete programma kan je hier terugvinden. 

Welke landen er dit jaar afzakken naar de FIT-Challenge kan je hier terugvinden. Het beloofd alvast een competitie te worden van zéér hoog niveau en veel Europese topgymnasten. 

Ook de meisjes van Team BELGYM komen natuurlijk in actie tijdens deze competitie. De FIT-Challenge is voor hen eveneens het laatste moment om zich te bewijzen. Na deze competitie wordt het team dat naar de Spelen trekt in juli definitief gevormd. Volg hun volledige Road To Tokyo via de website. 

LIVESTREAM

Gezien de huidige Corona situatie zullen er geen toeschouwers worden toegelaten in de de Topsporthal te Gent. Maar niet getreurd want je kan de wedstrijd gewoon volgen via de LIVESTREAM vanuit je luie zetel! Alle gedetailleerde info hierover zal je hier op de eventwebsite kunnen terugvinden. 


VRIJWILLIGER WORDEN

Word jij dit jaar 16 jaar (of ben je ouder) en wil je graag vrijwilliger zijn op dit event en de wedstrijd van dichtbij aanschouwen? Dat kan! Via dit formulier kan je je opgeven om te helpen. Wij kunnen niet wachten om onze trouwe vrijwilligers figuurlijk terug in de armen te sluiten!